căutare personalizată

miercuri, 5 ianuarie 2011

Parchetul va incepe urmarirea penala pe numele lui Corneliu Vadim Tudor

Procurorul general, Codruta Kovesi, citata de Gandul, a declarat ca va incepe o urmarire penala si criminalistica pe numele lui C.V.Tudor, in urma incidentelor de luni, de la evacuarea sediului central al PRM.

"Pot sa va spun ca in cursul diminetii am solicitat rapoarte de la politistii care au fost prezenti la fata locului. Ele ne-au fost inaintate prin politia Capitalei si in cursul zilei de astazi ne-am sesizat din oficiu pentru savarsirea infractiunii de nerespectare a hotararii judecatoresti si infractiunea de ultraj. Competenta de efectuare a cercetarilor in acest caz apartine Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie" - a declarat Laura Codruta Kovesi.
Intrebata care sunt procedurile de indeplinit in cazul lui Vadim Tudor, care este europarlamentar, si daca este nevoie de un aviz de la Parlamentul European, procurorul general al Romaniei a explicat ca se va tine cont de functiile sefului PRM.
"Imunitatea pentru un europarlamentar este imunitatea prevazuta de fapt in legislatia nationala, este aceeasi ca si pentru senatorii si deputatii din Parlamentul Romaniei. Un astfel de aviz sau cerere de luare a unei masuri preventive este supusa regulilor din legislatia nationala. Deocamdata, pentru demararea investigatiilor, nu este necesara o autorizare speciala in acest sens".
Dupa un scandal care a tinut toata ziua, Corneliu Vadim Tudor si ceilalti membri ai partidului au parasit in cele din urma, marti noaptea, sediul din strada Emile Zola.
Va reamintim, sediul Partidului Romania Mare a devenit ieri arena de circ. Cand a dat cu ochii de autoritatile sosite sa-l goneasca din cladirea retrocedata, liderul Corneliu Vadim Tudor a pornit razboiul.
Corneliu Vadim Tudor i-a adresat injurii si l-a bruscat pe seful politistilor care venisera sa-l asiste pe executorul judecatoresc Paula Daniela Somaldoc.
Ba mai mult decat atat: a aruncat si un pahar cu apa in fata executorului judecatoresc. A acuzat-o apoi de abuz pe femeia care tinea in mana ordinul de evacuare si de faptul ca face jocurile mafiei imobiliare.
Dupa ce liderul PRM si-a varsat furia pe executorul judecatoresc, au urmat la rand toti cei care o insoteau pe femeie. Nici politistii veniti sa asigure ordinea nu au scapat de cuvintele de ocara.
Potrivit ziaristilor de la Gandul, Daniela Shomaldoc, executor judecatoresc, il va da in judecata pe liderul PRM pentru injuriile si ofensele aduse.

SURSA: http://stirileprotv.ro/

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu